SNURK BY TWIRRE

 Snurk is een Nederlands beddengoed merk met een heel eigen uitstraling. Ontwerpster Peggy van Neer van Snurk Beddengoed heeft een unieke kijk op design: modern met een knipoog.  Onze samenwerking begon met de XXL breiprint, die de naam Twirre kreeg. Hoe leuk is dat!  Dikke kans als je deze naam Googled je op dit dekbed uitkomt. 

Na deze gebreide "Twirre" print is er bijna elk jaar samen een ontwerp uitgedacht en gemaakt. Gehaakt, gevouwen gebreid en geweven niets is te gek.  Van Peggy kreeg ik de titel : Craft goeroe!   Kijk maar... 

Nederlands grootste ziekenhuis, Amsterdam UMC (voorheen VUmc en AMC) heeft SNURK gevraagd om hun beddengoed te herontwerpen. Dit resulteerde in deze kleurrijke origami kraanvogel print. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de papieren vogels die je ziet, gevouwen zijn door het ziekenhuis personeel. Zij hebben er uiteindelijk meer dan 1.000 gevouwen omdat volgens de Japanse traditie dit voorspoed en goede gezondheid brengt. Gelukkig hoef je niet in het ziekenhuis te belanden om onder dit beddengoed te kunnen slapen, want de print is ook verkrijgbaar in de SNURK beddengoed collectie. Van elk verkocht CraneBird dekbed gaat bovendien 1,- naar Cancer Center Amsterdam, waar onderzoek wordt gedaan naar medicijnen tegen kanker en betere behandelmethoden. Update maart 2019: ruim 2.000,- opgehaald.

Dekbedovertrek met fotoprint gemaakt van 100% biologisch katoen

Twirre heeft voor dit dekbedovertrek het personeel van het VUmc leren vouwen, en met de overgebleven papieren kraanvogels een instalatie gebouwd in de hal van het Ziekenhuis.

SNURK SHOP

SNURK IN HET VUmc