NATURAL BEAUTY

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 18:21

Bekijk een takje, blaadje, schelp of veer eens van dichtbij en je gaat steeds meer zien. Moeder natuur is "de" beste ontwerper aller tijden. Perfectie tot in de detail, mooier wordt het niet.

De Sagra Familia ,  aan de buitenkant  vergaapte ik me aan torretjes van koper, binnen aan pilaren als bomen en betoverend licht .

Eindeloos veel ontwerpers laten zich beïnvloeden door de natuur. 

Een van de indrukwekkendste voorbeeld vind ik Antoni Gaudi en met name zijn Sagra Familia in Barcelona. Al meer dan 100 jaar wordt er aan deze kathedraal gewerkt, en nog steeds voelt dit gebouw zo eigentijds.

Slakjes, bladeren bloemen en takken De buitenkant zit vol natuur. Eenmaal binnen wordt je totaal overdonderd door dit gebouw. Je waan je je in een  oerbos, waar zonnestralen je betoveren. Heb je deze kathedraal  nog nooit bezocht dan zou ik dat zeker een keer doen! 

Laat je niet afschrikken door de rij. Wij kochten een kaartje online terwijl we in de rij stonden en konden toen vrij snel naar binnen. 

DRIFT

In  Nederland  laat studio DRIFT zich inspireren door natuurlijke vorm en beweging.

Installaties die doen denken aan ontluikende bloemen, een vlucht vogels of  zaden in de wind, iedere keer weet studio DRIFT je weer te verassen en te boeien.

Volgend jaar openend het Drift Museum in Amsterdam Noord. Dus die staat al op mijn lijstje. 

https://studiodrift.com/announcing-the-drift-museum-in-amsterdam/

Kijk eens hoe bijzonder een passiebloem er eigenlijk uit ziet.

 Zelf kun je je ook laten inspireren door de natuur.

Neem eens de tijd om met aandacht naar een tak, schelpje of bloem te kijken , en laat je verassen door de vormen en minutieuze details.

BOTANICAL TILES

Deze tegeltjes met natuur reliëf afdrukken maak ik met de hand en zijn stuk voor stuk uniek.

Fijn om met één mini tegeltje een verloren wandje op te leuken, hang er een aantal bij elkaar als eye catcher, of geef zo’n lief natuur tegeltje cadeau.

ZELF MAKEN

Wil je weten hoe ik deze tegeltjes maak?  De workshops Botanican Tiles gieten geef ik in mijn studio in Amsterdam oost, en bij de Vrije Academie in het Centrum van Amsterdam. 

MET EEN GROEP 

deze Botanical Tiles kun je ook met een groep vrienden of familie maken. Dit kan in mijn studio, maar ook op locatie. Stuur mij gerust een  mail met je vraag naar : info@handmade-heaven.nl, 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.