WEVEN EN VILTEN

 VRIJ WEVEN . WEEF TECHNIEKEN . NAT VILTEN . NAALD VILTEN

Textiel kunsten waar je zen van wordt.

Een loom of weefraam geeft je veel mogelijkheden om te spelen met technieken, materialen, kleuren en structuren. Hierop maak je geen grote lappen maar creatieve wandhangers, kussenhoezen en ander kleine weefwerk. In tegenstelling tot een weefgetouw heb je voor een weefraam niet veel ruimte nodig. je haalt het makkelijk tevoorschijn en kunt het met gemak meenemen. 

Heel veel redenen om met creatieve vrijheid te gaan weven!

WEEF LESSEN

WEEF CURSUSSEN Induvidueel  

Voor beginende en gevorderde wevers die willen werken op een weefraam. 

Wil je meer weten over weven op een weeefraam met induviduele aandacht?  Verschillende weef technieken leren, of juist wat vrijer durven denken. Je idee uitwerken naar een ontwerp en dat vertalen in een weefsel. 

Deze cursussen geef ik van 1 tot maximaal drie personen tegelijk zodat je verzekerd bent van voldoende aandacht.

 

WEEF CURSUS : STARTEN                  

Leer weven met persoonlijke aandacht 

Induvidueel 1 tot 3 personen

2 lessen van 2 uur

Deze korte cursus is de perfecte optie als je onder persoonlijke begeleiding wilt leren weven op een weefraam. Deze minicursus is geschikt van 1 tot 3 personen, dus ook leuk om samen te doen. In twee lessen leer je de basis weef technieken, zet je een werkstuk op en maak je een eerste wandhanger of  ander klein weefwerk.

WAT GA JE LEREN

De eerste les leer je over de verschillende materialen en gereedschappen, maken we een ontwerpschets Spannen een raam op en beginnen we met weven. 

In de tweede les gaan we verder met weven krijg je meer technieken en werk je je wefwerk af.  

Met meer personen wordt de prijs per persoon lager:

1 persoon    € 78,-

2 personen  € 74,- p.p.

3 personen  € 70,- p.p.

 

WEEF CURSUS:  VERDER

Wek je ideeén tot leven.

Induvidueel 1 tot 3 personen  

3 persoonlijke lessen van 2 uur.

Heb je een mooi weef-voorbeeld gezien dat je zou willen maken of heb je zelf een idee dat je wil uitvoeren? Weef onder persoonlijke begeleiding in 3 stappen jou unieke weefproject.

WAT GA JE DOEN

In deze cursus besteden we meer inzicht in het ontwerp, en ga je een niet al te groot vrij werk weven. 

In de eerste les bekijken we de inspiratie voorbeelden, bespreken het ontwerp, en maken een werkplan we verdiepen ons in de materiaal en gaan het weefsel opzetten. Afhankelijk van de snelheid van dit proces starten we deze les met weven.

De tweede les gaan we ons verdiepen in het weven, leer je meer over patronen inweven of andereweeftechnieken om je werk meer diepte openheid of spanning te geven.

De derde les wordt besteed aan het verder weven en mooi afwerken van het werk Afhankelijk van de complexheid van jouw plan, de grote van je werk en jouw eigen handigheid zal je werkstuk die dag klaar zijn, laat ik je zien hoe je er thuis verder mee kan of kun je nog extra uren bij boeken. (Voor extra uren betaal je altijd de laagste uurprijs)

Boek je met meer mensen dan wordt de prijs iets lager, maar moet ik mijn aandacht wel meer verdelen.

1 persoon € 117,-

2 personen €111,- p.p.

3 personen €105,- p.p.

 

WEEF CURSUS : MASTERCLASS

Voor de grootse plannen  Alleen Privé

4 persoonlijke lessen van 2.5 uur. 

Samen onderzoeken en doorlopen we het hele ontwerp en maak proces. En maak je jouw idee waar!

WAT GA JE LEREN

  • Maak een ontwerp plan.
  • Leer de benodigde weeftechnieken
  • Materiaal keuze
  • patroon ontwerpen 
  • uitleg over het geredschap
  • technieken 
  • opzetten en opstarten
  • Afwerking

De eerste les: Gaan we in op wat jou iinspireerd. Naar aanleiding hiervan maken we een schetontwerp en werken we dit uit tot een werkplan. We verdiepen we ons in de te gebruiken materialen en kleuren en starten met het opspannen van het weefraam. Afhankelijk van de snelheid van dit proces starten we deze les met weven.

De tweede les gaan we ons verdiepen in het weven, leer je meer over patronen inweven en andere weeftechnieken om je werk meer diepte openheid of spanning te geven.

De derde les gaan we jouw idee verder uitwerken. je kunt bijsturen qua kleurgebruik en krijgt nog meer technieken die passen bij jou werkstuk.  Afhankelijk van de complexheid van jouw plan, de grote van je werk en jouw eigen handigheid zal je werkstuk die dag een heel eind zijn gevorderd.  Gaat het weven wat langzamer dan zou je deze dag je raam ook mee naar huis kunnen nemen om thuis rustig verder te weven. 

De vierde les

Gebruiken we om je werk af te maken. we gaan het hebben over ophang mogelijkheden en je leert hoe je je weefwerk mooi afwerkt. 

€ 195,-

alleen privé

4 x 2.5 uur

Heb je meer tijd nodig, wil je nog meer leren, of wil je graag samen een nieuw project starten?  Je kun altijd extra uren bij boeken. (Voor deze extrauren betaal je altijd de laagste uurprijs van €19,50)

WEEF VIDEO'S

WEEF MATERIALEN EN GEREEDSCHAP

VILTEN

Er zijn vele manieren om te vilten. Het vorm-vilten met water en zeep is een serieuze ambacht, dat je vroeger alleen mocht uitoefenen als je lid van het vilt gilde was. Met deze nat vilt techniek kun je stevige vormen vilten van wol.  

Nuno Felting is een specifieke vorm van nat vilten. met deze techniek vilt je schilderachtige patronen op gaas of dun doek.

Naald vilten is een vilt techniek waarbij je zonder water en zeep werkt, maar een naald met weerhaakjes gebruikt. Dit is een decoratievere manier van vilten, je kunt hiermee figuurtjes vilten maar ook schilderachtige resultaten bereiken. 

VILT LESSEN

Wil je graag leren vilten, stuur mij een mailpet je vraag, dan kijken we samen wat er mogelijk is.