Home » Verweven in Spanje

VERWEVEN IN SPANJE 

Rust ruime en de kunst van het maken

GA JE MEE OP WEEFRETRAITE ?

Handmade Heaven organiseert in 2020 weer een 5 daagse weefvakantie in een authentieke Spaanse casa op het platteland van Alicante. Vind de rust en de ruimte om in een creatieve flow te komen. Een paar dagen heerlijk ontspannen, leren weven en genieten van Spanje.

 

dinsdag 9 tot en met zaterdag 13 juni 2020.  

Of je een beginner bent, nog nooit hebt geweven of al een ervaren wever bent. Deze weefvakantie is voor iedereen fijn!  Stel je voor, vijf dagen alle tijd en energie voor jezelf om te genieten van Spanje, creativiteit en lekker eten, terwijl je logeert op een top locatie! 

DE CASA

Logeren op Casa el Toro tijdens de Handmade heaven weefretraite

We logeren in Casa el Toro in het Zuid-Spaanse Pego. Dit authentieke Spaanse landhuis wordt omringt door een grote tuin met zwembad waar ook een loslopende pony, een alpaca drie honden en een kat wonen. De stijlvolle kamers zijn met liefde en zorg aangekleed door het Nederlandse echtpaar Carolien en Rene. Zij doen niets liever dan het jou naar de zin maken en iedereen grandioos verwennen.

WEVEN

Je krijgt een uitgekiend programma weef en technieklessen van de gepassioneerde Crafts Artists Twirre en Ploon en hebt heerlijk de tijd om te werken aan het ontwerp en de uitvoering van je eigen unieke weefsel. We werken op de lichtgewicht weef-ramen van Warp & Weave en nemen lontwol en katoen  in heel veel kleuren mee. Met dit materiaal kun je als het ware schilderen met wol, van heel fijn tot super bulky. We geven extra persoonlijke lessen, materiaaladvies en creatieve oplossingen zodat je met een uniek object naar huis gaat. Of je nu een hippe wandhanger, een grafische kussenhoes, of een wild kunstwerk wilt maken. Leef je uit!

ECHT VAKANTIE

Iedere ochtend beginnen we na een fantastisch ontbijt met weven. In de middag kun je zelf bepalen wat je wilt doen. Lekker verder weven of er op uit. Een Spaans stadje bezoeken, wandelen, naar het strand of lekker lui een baantje trekken in het zwembad. Luxe uit eten, naar de markt, zelf een salade maken en lekker lang kletsen met een fles wijn.

Het is jouw vakantie, dus geniet!

DE OMGEVING 

Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving. Casa el Toro ligt tegen het natuurgebied “Parc natural del Marjal de Pego-Oliva” aan. Vlak bij vind je een eenvoudig badplaatsje aan zee met een fijne strandtent waar je heerlijk kunt eten en het stadje Gata d Gorges, waar allerlei rieten producten worden gemaakt en verkocht worden en je verschillende craft fabriekjes kunt bezoeken. Op een half uur rijden ligt Xabia met prachtige baaien, hippe strand tenten en een oud dorpje en Denia een Spaanse badplaats met restaurants en een nieuwe food market  “Els Magazinos”.  Een uur de bergen in ligt Xativia een oude stad met een prachtig kasteel.                                                         Laat je inspireren door Spaanse cultuur, natuur en local crafts. 

                                                                                        Voor deze verzorgde weefreis betaal  €695, -  per persoon

Hiervoor krijg je:

 • Een welkomstborrel met zeer uitgebreide tapas bar.
 • een  Handmade Heaven Goodybag
 • vier overnachtingen met uitgebreid ontbijt van Casa el Toro.        De  verzorgde 3 persoons kamers zijn met eigen wc en badkamer. (Liever een één of tweepersoons kamer?                In overleg zijn daar beperkte mogelijkheden voor tegen meerprijs.)
 • Iedere dag in de ochtend weef lessen.
 • Heel veel weef tips en tricks van Crafts Artists Ploon en Twirre.
 • Meer dan genoeg mooie materialen om alle dagen te kunnen weven.
 • Keuze uit verschillende maten Warp &Weave weeframen om op te oefenen en je  meesterstuk op te maken. (aanschaf van de Warp&Weave weeframen is ter plekke mogelijk)
 • 3 x een borrel verzorgd door Casa el Toro
 • 2 x gezamenlijke lunch op de casa.
 • 2x gezamenlijke diner verzorgd door Casa El Toro
 • Koffie en thee gedurende de lessen
 • Heel veel informatie over de buurt, waaronder fijne adressen,  toffe eettentjes en mooie plekjes inclusief routes. 

GOED OM TE WETEN

VLUCHT

Het vervoer van en naar casa el Toro is voor eigen rekening. er gaan verschillende vluchten per dag van en naar Alicante en Valencia. Tickets zijn tussen de €100 en €175,-. We hebben er voor gekozen om de weefvakantie op dinsdag te starten omdat dan de tickets het goedkoopst zijn. Je bent al de hele dag welkom in de Casa. Houd met het boeken van je vlucht rekening met onze welkomstborrel om 17.00 uur.

AUTO HUUR

Je kunt heel gemakkelijk van te voren een auto huren op het vliegveld. Zowel vanaf Alicante als Valencia is het ongeveer een uur rijden naar Pego. Wij hebben zelf goede ervaringen met autoverhuurder Centauro, die zitten op het vliegveld van Alicante en zijn erg netjes en niet heel duur . 

BETALEN

Je krijgt van te voren een factuur voor het craft deel van de reis. De betaling van de Casa en de door hen aangeboden maaltijden  doe je ter plekke bij Casa el Toro. Wil je er een paar dagen aan vast plakken, eerder aankomen of later vertrekken dan kun je dit na  aanmelding met hen bespreken.

FACEBOOKGROEP

Voorafgaand aan de weefreis maken we een besloten FB groep aan zodat je kennis kunt maken met de groep, af kunt spreken om samen een auto te huren, en alvast in de mood te komen.

OVERIGE KOSTEN

Kosten voor excursiesconsumpties en drankjes buiten de lessen om, in restaurants en op excursies zijn voor eigen rekening.

Ik ben geintereseerd in de Craft-retraite:  Verweven In Spanjevan 9 t/m 13 juni 2020 . En ontvang graag een aanmeldingsformulier.